• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/engelliasansorsistemleri/
  • https://twitter.com/AsansrCenka
ELEGANT HOMELİFT
HOMELİFT BETA

SSS

Engelli Asansörü Nedir?

 

Engelli Asansörü; gerek kamusal yapılarda, gerekse özel kullanım için yapılarda bulunan kod farklılıklarını aşmak amaçlı tasarlanmış asansörlerdir.

 

Engelli Asansör çeşitleri nelerdir?

 

Engelli Asansörleri: Açık Tip Dikey Platform, Kapalı Tip Dikey Platform ,Merdiven Tipi Platform , Asansör (Trabzan Lift), Koltuklu Merdiven Asansörü ,Paletli Merdiven Tırmanıcılar ,Havuz Lift ,Seyyar Lift gibi ana başlıklar altında opsiyonel farklılıklara sahip asansörlerdir.

 

 

Açık Tip Engelli Asansörü nedir?

 

 

Açık Tip Engelli Platform Asansörleri; kamuya ait yapılarda 2 metre yi aşmayan , özel mülkiyetlerde ise 3 metre yükseltilerde, hidrolik veya vida tahrikli olarak çalışır.  Sağ veya sol tarafa konumlandırılan sütun içerisinde klavuz raylar, taşıyıcı karkas, motor, kumanda panosu vs. gibi unsurları içerisinde barındırır. Platform kabini 80 cm küpeşte yüksekliği ile çevrilidir. Kabin içerisinde bulunan buton, panelinde yukarı ve aşağı hareket butonları bulunmaktadır. Kabine biniş (aşağı durak) tarafında manuel, otomatik kapı veya otomatik rampa vasıtası ile geri kaçış önlenmektedir. Asansör yukarı kat hizasına gelişi, hareket swiçler vasıtası ile otomatik olarak sonlandırılmakta ve kat kapısı, otomatik kilit emniyeti açılmaktadır. Platform aşağı yön esnasında taban altı sıkışma emniyeti için hareket sensörlü bir mekanizma bulunmakta ve hareketi sonlandırmaktadır. Platform Asansörler 0,15/ms hızı aşmayacak şekilde, makina emniyet yönetmeliğine uygun olarak tasarlanmalıdır. Platform kaplamaları mekanizma,taban altı,kabin duvarları gibi noktaları emniyet,estetik ve mekanizmaları korumak maksadı ile ihmal edilmemelidir.

 

 

Kapalı Tip Engelli Asansörü nedir?

 

Kapalı Tip Engelli Platform Asansörleri; 9 metre seyir mesafesine kadar kullanılabilen, hidrolik tahrikli olarak çalışmaktadır. Platform mekanizması sağ,sol veya giriş noktasının karşısında bulunabilir. Sistem çelik konstürüksiyon sistemi ile kuyu oluşturularak isteğe göre cam,alüminyum kompozit veya sac ile kaplanabilmektedir. Tüm gereksinimler kompakt bir tasarım ile modüler olarak oluşturulmuştur. Kabin yan duvarları en az 2 metre yükseklikte olmalıdır. Kabin üstü mutlaka bir tavan ile çerçevelenmeli ve aydınlatılmalıdır. Kabin içerisinde tutunma barı,buton paneli ve aydınlatma gibi gereksinimleri barındırmaktadır. Sistem taban kalınlığı (10cm) avantajı dolayısı ile kuyusuz asansör olarakta adlandırılmaktadır. Giriş ve çıkış yönü ihtiyaca göre mekanizma yönü dışında üç yönden de diagonal olarak sağlanabilmektedir. Bu hususta tekerlekli sandalyenin kabin içinde manevrası düşünülerek ölçülendirilmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Platform kabin içi ölçüleri, kamu binaları için 90x120 cm’den az olmayacak şekilde projelendirilmelidir. Kapalı tip platformlarda çatı mutlaka eyimli olarak yapılmalı ve dış ortam şartlarına uygun olarak ESB boya veya satine paslanmaz ile kaplanmalıdır.

 

 

Merdiven Platform Asansörü (Trabzan Lift) nedir?

 

Merdiven Platform Asansörü Dikey Sistemler; elverişli olmayan yapıların merdivenlerinde iyi bir alternatif olarak kullanılır. Sistem, kendi boru vb.  Küpeşte rayı üzerinde kramayer dişlide tırmanma yöntemi ile çalışır. Platform ihtiyaç halinde açılıp kapanabilen yapısı olmasından dolayı merdiven de minimum yer kaplamaktdadır. Platform giriş ve çıkışlarında otomatik kol bariyer ve otomatik rampa bulunmakta ve geri kaçmayı önlemektedir. Platform rampalarında ve alt plakada bulunan sensörler sayesinde sıkışma emniyetini sağlamaktadır. Sistem, tüm engelli asansörlerinde olduğu gibi Totman Pensibi (basıldığı sürece hareket) sistemi ile çalışmaktadır. Platform, park konumlarında akü şarj noktaları bulunmakta ve bu sayede kullanıma sürekli hazır olarak akü beslemesi ile çalışmaktadır. Bu özelliğinden dolayı elektrik kesintilerinde sürüş sonlanmadan devam edebilmektedir. Sistem kendi içerisinde düz ve dönüşlü merdivenlere göre ikiye ayrılmaktadır. Bu konu fiyatlandırma açısından önemli olduğu için fiyat taleplerinizde proje veya görseli ilgili firmayla mutlaka paylaşmanız önerilir.

 

 

Koltuklu Merdiven Asansörü nedir?

 

Koltuklu Merdiven Asansörü; merdiven çıkmakta zorlanan hastalar veya yaşlılar için ideal bir çözümdür. Genel olarak çok katlı daire içlerinde gerek düz, gerekse döner merdivenler üzerinde, joistik veya uzaktan kumanda ile kullanım imkanı sunmaktadır. Sistem katlabilir kolçak, koltuk ve ayaklığı sayesinde kullanım dışında minimum yer kaplamaktadır. Fiyatlandırma için ilgili firma ile proje veya görsel paylaşmanız önerilmektedir.

 

 

Seyyar Engelli Lifti nedir?

 

Seyyar Liftler; genelde sabit asansörlerin yapı trafiğini etkileyeceği noktalarda, kullanım haricinde  cihazın transferini sağlayarak, yer işgali açısından avantaj sunmaktadır. Seyyar Liftler, genel olarak makaslı tahrik sistemi kullanılarak sütun mekanizması olmadan ölçüsel avantajlar sağlamaktadır.

Genel olarak sahneler,nikah salonları,toplantı salonları vb. gibi yerlerde kullanılmaktadır.

 

 

Havuz Lift nedir?

 

Havuz Liftleri; engelli veya hareket zorluğu çeken insanların havuzlara iniş ve çıkışı için tasarlanmış, seyyar veya sabit modelli havuz asansörleridir. Sabit tip havuz asansörleri, elektriksel hiçbir unsur olmaksızın tamamen su ile çalışmaktadır. 4-6  bar su basıncı ile 200,250,300 kg taşıma kapasitesine ulaşabilmektedir.  Sistem tamamen paslanmaz gövde ve aksesuarlardan imal edilmelidir.

 

Ev Asansörü (Homelift) nedir?

 

 

Ev Asansörü, Homelift, Villa Asansörü, Dublex Daire Asansörü gibi terimlerle de adlandırılmaktadır. Genel olarak çok katlı müstakil yapılar veya çok katlı daireler de kullanılmaktadır. Ev asansörü normal bir bina asansörüne göre daha dar alanlara uygulanabilmesi açısından, ölçüsel anlamda avantajlar sağlamaktadır. Kuyu dibi boşluğu gereksinimi minimum boyutlarda olması sebebi ile çukur açma işlemi gerektirmemektedir. Ev asansörleri kompakt ve modüler çelik konstürüksiyon sistemi ile çerçevelenir. Çelik etrafı kaplaması olarak cam veya kompozit kaplama seçenekleri mevcuttur. Asansör montajı için kullanılacak tüm gereksinimler bu şaft içerisine montajlanmaktadır. Ev asansörü için proje aşamasında olan bir yapıya Homelift çizim desteği talep etmelisiniz. İmalat için durak sayısı, en ve boy ölçüleri, giriş-çıkış yönü gibi bilgilerin firmayla paylaşılması durumunda bir fiyatlandırma yapılmaktadır. Ev asansörleri standart olarak 0,15 m/sn hız ile çalışır. İsteğe göre 0,30 m/sn hıza ulaşabilmektedir.

 

Ev Asansörü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz ?

  

    Yapınızda bir ev asansörü düşündüğünüzde, ilk olarak ölçüsel anlamda rahat kullanım sağlayabilecek bir proje düşünmelisiniz. Asansör için yeterli bir alanınız mevcut ise bir tekerlekli sandalyenin sığacağı boyutlarda olmasıda önemli bir avantajdır. Asansörde gerekli çukur derinliği 10 cm’dir. Bu derinliğe ulaşılabilmesi düz bir giriş sağlamak açısından avantajlı olacaktır. Çukur açma işleminin yapılamaması durumunda, 10 cm bir yükselti eşiğiyle asansöre binmeniz mümkün olacaktır. Elektrik güç tesisatı olarak 220 ve 380 volt olarak imalatı yapılabilmekte'dir.

 

 

 

REFERANSLARIMIZ

REFERANSLARIMIZ